Skip to main content
Okategoriserade

Brinner du för hållbarhet och innovation? Är du ingenjör eller kemist och vill vara delaktig i förändringen av en hel industri?  

By 26 april, 2022No Comments

Jord Innovation

Startup-bolaget Jord Innovation söker nu nyutexaminerade studenter för spännande arbete med utveckling av hållbara stearinljus.

Jord innovation 

Företaget grundades 2019 runt en idé om att göra ljus mer miljövänliga genom att ersätta aluminiumet i värmeljus med ett förnybart biomaterial. Sedan dess har bolaget arbetat med utveckling av nya produkter brett över hela ljusindustrin för att ställa om till användning av hållbara material. Den europeiska ljusmarknaden bidrar med lika mycket koldioxidutsläpp som Islands samlade CO2-utsläpp varje år och har därför en stor påverkan på klimatet. Detta vill Jord innovation ändra på med nya produkter tillverkade av förnybara råvaror, bland annat tallolja.  

Är du personen vi söker? 

Nu har du världens chans att vara med och skapa förändring på riktigt. Inom ramen för kunskapsväxlingskonceptet KTP – Knowledge Transfer Partnerships söker vi nu en nyutexaminerad (eller snart examinerad) ingenjör eller kemist för denna anställning. Nyutexaminerad innebär att du inom de två senaste åren tagit din examen.  

Jord innovation kommer under året att expandera i Östersund med ett nytt labb där bolaget kommer vidareutveckla sina material och produktionstekniker. Du kommer således få vara med från start av den processen och vara stationerad i Östersund. Arbetet kommer vara både teoretiskt och praktiskt vilket gör att vi gärna ser att du är flexibel som person och gillar varierande arbete.  

Är du ingenjör/civilingenjör tror vi att du läst kurser inom produktutveckling, har goda kunskaper i CAD program och ett intresse av produktion.  

Är du kemist tror vi att du har läst civilingenjör i teknisk kemi, gärna med inriktning mot polymerer.  

Arbetsuppgifterna kommer att vara varierande, dels design och utveckling av nya produkter, dels arbete i labb med utveckling och tillverkning.  

Vi lägger stor vikt vid din personlighet. För oss är det viktigt att vi kan samarbeta, men du behöver även kunna ta egna initiativ och arbeta enskilt.  

Svenska eller engelska behärskar du i tal och skrift.  

Vad är KTP? 

Knowledge Transfer Partnerships, förkortat KTP, är en samarbetsmodell som innebär att en nyutexaminerad akademiker på heltid genomför ett utvecklingsprojekt hos ett eller flera företag i regionen. KTP Energi Sverige är ett nationellt EU-projekt som skall utveckla hållbar kunskapsväxling mellan akademi och näringsliv för att möta behoven av en övergång till koldioxidsnål ekonomi genom konkreta insatser inom energieffektivisering.  

Om anställningen 

Anställningen är en visstidsanställning som pågår till och med april 2023. Du blir anställd av IUC Z-GROUP men har din arbetsplats hos Jord innovation. Vår förhoppning är att efter avslutat projekt kunna erbjuda en tillsvidareanställning i bolaget. 

Anställningsform: Visstidsanställning 

Anställningens omfattning: Heltid (100%) 

Tillträde: Snarast möjligt, enligt överenskommelse 

Löneform: Månadslön 

Ort: Östersund 

Län: Jämtlands län 

Kontaktpersoner: Gunnar Elmroth, IUC Z-GROUP, gunnar.elmroth@iuczgroup.se, 070-229 47 56 

Kristina Rådberg, Mittuniversitetet, kristina.radberg@miun.se, 010-142 83 90 

 

Vi tar löpande emot ansökningar och genomför intervjuer, dock längst till 31/5, dvs vänta inte till sista ansökningsdag, då tjänsten kan tillsättas innan dess. Vi ser gärna att du mailar din ansökan till båda ovanstående e-postadresser.

Välkommen med din ansökan! 

Marlene Magnussen

Author Marlene Magnussen

Kommunikatör IUC Z-GROUP

More posts by Marlene Magnussen