Skip to main content
Okategoriserade

Janita Palmqvist ny VD för IUC Z-GROUP

Janita Palmqvist IUC Z-GROUP

Janita Palmqvist, VD, IUC Z-GROUP

Styrelsen i IUC Z-GROUP har utsett Janita Palmqvist till ny VD för IUC Z-GROUP. Hon efterträder Stefan Fredriksson som gått vidare till nya utmaningar inom Sverigetaxi Östersund. 

Janita har en gedigen erfarenhet från tillverkande industri- och energibranschen i ledande befattningar och kommer närmast från en tjänst på Region Jämtland Härjedalen som projektledare för Smart Industriell Modernisering MITT. Dessförinnan har Janita innehaft olika tjänster inom bland annat Waplans Mekaniska Verkstad/Andritz Hydro, Statkraft, Ericsson/Solectron, FMV och F4.

Ny projektledare från Regionen i SIMMITT blir Lars Mörtsell som tillträder istället för Janita 2022-06-01.

Vi är mycket glada över att vi lyckats rekrytera Janita som ny VD för IUC Z-GROUP. Janita brinner för att det ska gå att driva livskraftiga företag i regionen. Hon har den mix av erfarenhet från industri och det offentliga som vi behöver samt delar våra visioner för framtiden, säger styrelseordförande Charlotta Linnell.

– Jag ser fram emot att påbörja VD-uppdraget och att tillsammans med styrelsen och medarbetarna på IUC Z-GROUP fortsätta bolagets spännande resa, säger Janita och fortsätter: En stor drivkraft är att det skall gå att både bo och arbeta här i vår region. Jag är uppvuxen i Jämtlands minsta kommun, och i den lilla kommunen Ragunda produceras exempelvis 5% av all el i hela sverige. Ändå är det en kommun som får slita ont på grund ut av synen på landsbygden. Glesbebygda ställen är ingen belastning, eftersom det här finns enorma naturtillgångar som kommer hela landet till godo. Med mina erfarenheter vill jag därför bidra till att starka industrin inom vårt län.

Janita tillträder sitt uppdrag som VD för IUC Z-GROUP den 1 juni.

Varmt välkommen till oss önskar alla vi på IUC Z-GROUP

Marlene Magnussen
Kommunikatör
marlene.magnussen@iuczgroup.se

Marlene Magnussen

Author Marlene Magnussen

Kommunikatör IUC Jämtland Härjedalen

More posts by Marlene Magnussen