IUC Z-GROUP

KTP-Projektledare till MeraSkog – för dig som är nyexaminerad student

By 25 december, 2020 januari 11th, 2021 No Comments

Brinner du för ständiga förbättringar och resursoptimering i skogsbranschen? Har du precis tagit eller snart ska ta din examen? Då kan detta vara något för dig. Du blir anställd av IUC Z-GROUP men arbetar hos MeraSkog i Östersund i nära samverkan med Mittuniversitetet.

 

Vad är KTP? 

Knowledge Transfer Partnerships, förkortat KTP, är en samarbetsmodell som innebär att en nyutexaminerad akademiker på heltid genomför ett utvecklingsprojekt hos ett eller flera företag i regionen. KTP Energi Sverige är ett nationellt EU-projekt som skall utveckla hållbar kunskapsväxling mellan akademi och näringsliv för att möta behoven av en övergång till koldioxidsnål ekonomi genom konkreta insatser inom energieffektivisering. 

Arbetsuppgifter: 

I ditt uppdrag som KTP-projektledare kommer du att ansvara för att se över och hitta möjligheter för effektivisering av processen från produktionsplanering till entreprenörernas åtgärder enligt traktdirektiv. 

Effektivisering kan bestå av automatisering, digitala stöd, kommunikationslösningar mm. 

Till din hjälp att driva projektet framåt kommer du få stöd av en akademisk coach (forskare), handledare på företaget och en senior coach. 

Du kommer att ingå i projektets ledningsgrupp.  

Kvalifikationer och behörigheter 

Vi söker dig med högst två år gammal akademisk examen eller är nära slutet av din utbildning på grund- eller avancerad nivå inom teknikbaserad affärsutveckling där exempelvis processoptimering har fångat ditt intresse.  

 Din utbildning kan exempelvis bestå av civilingenjörsutbildningar, jägmästare, kvalitets- och ledarskapsutveckling, ekoteknik och hållbar utveckling, ekonomprogram med inriktning mot produktion och/eller logistik. Du ska vara kunnig inom Lean/six sigma. 

 Svenska språket behärskar du flytande i både tal och skrift. Du har B-körkort. 

 Du är genuint intresserad av utveckling och förbättringsarbete. Har en analytisk förmåga och ett starkt driv. I ditt arbete tar du ansvar för din uppgift, strukturerar och fokuserar på resultat. Meriterande om du har erfarenhet från projektledning. 

Övrigt 

Visstidsanställning på heltid under sex månader med start i mars 2021. Du blir anställd av IUC Z-GROUP men har i första hand din arbetsplats hos MeraSkog 

IUC Z-GROUP ägs av 62 tillverkande företag i Jämtlands län och driver angelägna projekt som utgår från företagens behov och megatrender i syfte att öka industrins konkurrenskraft. 

Ansökan 

 Välkommen med din ansökan tillsammans med CV och personligt brev. Sista ansökningsdag är 20210131. Skicka ansökan till: IUC Z-GROUP, Akademigatan 3, 831 40  ÖSTERSUNDeller gunnar.elmroth@iuczgroup.se 

Anställningsform: Visstidsanställning 6 månader 

Anställningens omfattning: Heltid (100%) 

Tillträde: 2021-03-01 

Löneform: Månadslön 

Ort: Östersund 

Län: Jämtlands län 

Kontaktpersoner: Gunnar Elmroth, IUC Z-GROUP, 070-229 47 56  Eller Kristina Rådberg, Mittuniversitetet, 010-142 83 90 

 


Välkommen med din ansökan!

             

 

KTP Energi Sverige finansieras av Tillväxtverket, medverkande regioner, lärosäten och företag: https://www.du.se/sv/Samverkan/ktp/ktp-energi-sverige/

 

 

Marlene Magnussen

Author Marlene Magnussen

Kommunikatör IUC Z-GROUP

More posts by Marlene Magnussen