Skip to main content
IUC Z-GROUPSmart Industriell Modernisering

Referat från Robotkonferensen i Jönköping

By 12 september, 2019No Comments

Robotkonferensen vänder sig till små och medelstora företag som antingen är i startgroparna att börja digitalisera och robotisera verksamheten eller vill ta nästa steg i sin utveckling. Här får du ny kunskap och höjer kompetensen kring robotautomation.

Utvecklingen går framåt och små och medelstora företag har nu stora möjligheter att robotisera sin tillverkning i en massa olika processer. Det är en rimlig investering som skapar en mer hållbar produktion för konkurrenskraft samtidigt som att det utvecklar digitaliseringen inom vår bransch. Jag som rookie inom tillverkande industri har lärt mig oerhört mycket på dessa två dagar som konferensen har pågått. Vi har ett stort uppdrag inom IUC Z-GROUP att informera och upplysa tillverkande industri i länet om utvecklingen inom robotiserad automation, och om den automatisering och digitalisering som just nu pågår.

Under våren skall vi försöka anordna en Robot Expo. Här kommer vi att informera, utbilda och utveckla kunskaper kring automatisering. Målsättningen är att få ett antal tillverkare att närvara och visa upp nya robotar och den automatisering som finns tillgänglig. Nu är det helt rätt läge att anmäla sitt intresse för projektet Robotlyftet och helt utan kostnad få en förutsättningsstudie för att automatisera/robotisera sin verksamhet.

Robotkonferensen i Jönköping arrangeras på Elmia av SWIRA i samarbete med FKG, Robotdalen, Svenska Automationsgruppen, Elmia Automation och Tillväxtverket.

Vi ses!
Stefan

 

Marlene Magnussen

Author Marlene Magnussen

Kommunikatör IUC Z-GROUP

More posts by Marlene Magnussen