IUC Z-GROUP ägs av 57 tillverkande företag i Jämtlands län, och tillsammans har våra ägare ca 2100 anställda. Vi på IUC Z-GROUP arbetar för företagens utveckling och tillväxt inom tillverkning och teknik.

KONTAKTA OSS

Här hittar du alla våra delägare.

AIM Sweden

På AIM arbetar vi med 3D-printning, och är specialiserade på att arbeta med komponenter i metall och plast för användning inom industri, medicinteknik och biomedicin.

Andritz Hydro AB

Vi är ett teknikinriktat verkstadsföretag med mer än 160-åriga anor. Företaget är beläget 30 km väster om Östersund. Huvudprodukterna är vattenturbiner och generatorer till vattenkraftverk, och vi arbetar dessutom med kvalificerad tyngre legotillverkning.

Hammerdals betong AB

Hammerdals Betong konstruerar kundanpassade helhets-koncept i betong till vindkraft och byggnader med fokus på funktion, flexibilitet och kvalitet.

Bracke Forest AB

Vi kan stolt säga att vi är världsledande inom produktion av maskiner för skogsföryngring. Maskinerna tar största möjliga hänsyn till mark- och miljövård, utan att ge avkall på ett tekniskt och ekonomiskt effektivt skogsbruk.

Byggelit sverige AB

Byggelit Sverige - producerar, säljer och distribuerar träbaserade skivmaterial till bygg och möbelindustri.

Coromatic Nord AB

Coromatic har lång erfarenhet av att designa, bygga och underhålla datacenter och serverrum och genom åren har vi levererat fler än 1 000 stycken. Det som är vår styrka är att vi kan se helheten och att vi har all nödvändig kompetens i vår organisation.

Engcon Nordic AB

I Strömsund hittar du en världsledande tillverkare av tiltrotatorer. Tiltrotatorn kan liknas vid en handled mellan grävmaskinen och verktyget (t ex skopa) som gör det möjligt att tilta och rotera verktyget.

Essge-Plast AB

Vi formsprutar tekniskt formgods i termoplast, och specialiserar oss på tillverkning av olika typer av filter och silar. Vill vara en samarbetspartner hela vägen, från produktframtagning till serietillverkning.

Fors Industrier AB

Fors Industrier AB utvecklar, tillverkar och säljer hydrauldrivna produkter inom industri, lasthantering och entreprenadbranschen samt legotillverkning bestående av allt från enskilda komponenter till kompletta systemleveranser. Egna varumärken: RICC bakgavellyftar, MittCon lyftbord, Attach redskapsfäste.

Fyrås trä & Impregnering AB

Vi jobbar endast med stolptillverkning, cylindersvarvning, tryckimpregnering av lokalt trä.

GELAB Gäddede Elektronik AB

Gelab erbjuder tillverkning och utvecklingstjänster av elektronik, kablage och kompletta system och mjukvara. Vi vill vara nära våra kunders produkter och följa dem genom hela livscykeln från utveckling, prototyper, för-serier till serieproduktion till dess att produkten ska fasas ut.

Grizzly Jemtreklam AB

Vi tillverkar och hjälper till att ta fram original för skyltar, dekor, rollups, flaggor och annat marknadsföringsmaterial, allt med den mest miljövänliga tekniken branschen erbjuder.

Hakfelt Produktion AB

Vi är en etablerad legoleverantör inom den mekaniska verkstadsindustrin. Med hög teknisk kompetens och hög servicegrad kan vi leverera produkter inom laser- och gasskuren plåt, kantbockning, svetsning och lackering.

Hallströms Verkstäder AB

Vi bygger ventilationssystem, framförallt rör, i tunnplåt för bland andra norska off-shore-industrin, till bostäder och idrottsarenor.

Huså Bröd

På Huså Bröd bakar vi knäckebröd och kex inspirerade och utvecklade utifrån tradition. Med ett öga till framtiden använder vi spännande nygamla mjölsorter för att passa dagens människor. Vi arbetar med så mycket ekologiska och närodlade råvaror som möjligt.

Jemtab Systems AB

Vi tillverkar högtryckspumpar till framförallt SKF:s stora kullager, för att vidga lagret vid montering och demontering. Våra högtryckspumpar används också till att sätta fast propellrar på vindkraftverk.

JNJ Industrimontage AB

Vi genomför både underhåll och har egen tillverkling. Bland annat gör vi reparationer i samband med revisionsstopp och haverier, samt montage och nytillverkning av t ex rökgaskanaler och skruvtransportörer. Förutom det så utför vi svetsning och vattenskärning av olika material.

Jonsson & Paulsson Industri AB

Vi jobbar både på specifika kunduppdrag med svetsning, lackering och montering av plåtar, och vi är underleverantörer till Toyota truckar och Volvo hjullastare där vi tillverkar en stort antal specialdelar.

Jormvattnets Lego AB

Vi är ett växande företag som arbetar med kablagetillverkning. Vi kan erbjuda en mängd olika lösningar på kablage med korta ledtider och hög kvalité i både stora och små serier.

Jämttugget AB

Vi förfinar ett gammalt jämtländsk hantverk – tunnbrödet – till läckra chips och andra produkter.

Krokoms Träindustri AB

Vi tillverkar kundanpassade snickerier till kontor, skolor och sjukhus samt entrépartier till hyreshus.

Lamtech AB

Lamtech har en ledande position i Skandinavien som leverantör av limfogsskivor och trappämnen i furu och gran. Vår bakgrund som snickeri gör att vi besitter en gedigen kunskap om vilken kvalitet som krävs för olika träprodukter.

Laser Nova AB

Vi gör en mängd olika legoarbeten och är specialiserade på mikrolaserbearbetning – extremt små komponenter med höga krav på precision.

Legotec i Hede AB

Legotec AB är specialister inom legomontage med gedigen erfarenhet av produktion framförallt inom vakuumindustrin.

Lindevalls Industri AB

Här är industrins skräddare! Vi syr upp måttbeställda produkter i grova material, bland annat mjuka plaster, gummi och textilier. Vi gör allt från tätningar, stänkskydd, remmar, båtkapell, väskor, skyddsmadrasser och mycket mer.

Ma Nordic AB

Ett svenskt dotterbolag till det amerikanska Magnetic Analysis Corporation (MAC). MA Nordic Konstruerar, tillverkar och säljer testutrustning som tillverkningsindustrin använder för att säkerställa kvalitetskrav i produktionprocessen.

Mähler & Söner AB

Vi producerar snöröjningsredskap för lastbilar, lastmaskiner, snölastare, traktorer samt vallutrustning och grussträngsspridare för väghyvlar.

Nord-Lock AB

Med våra metallbrickor sitter skruven alltid fast. Vi tillverkar skruvar, muttrar och brickor till industrier med extremt hög belastning och vibration, såsom till snabbtåg och oljeplattformar.

Nordsamverk Hallström AB

Vi bygger nästan vad som helst inom rostfritt stål och aluminium, bland annat sluss-skåp för operationsinstrument, operationstvättställ och matvagnar till sjukvården, men även detaljer till snökanoner.

Norrlands Trähus AB

Vi på Norrlands Trähus konstruerar, tillverkar och levererar kompletta trä- eller stålutfackningselement och husstommar såsom ytterväggar, bärande innerväggar, bjälklag samt tak.

Norrmontage AB

Z-kiosken har under 50 års tid levererats från Norrmontage. Det är tusentals transformator-stationer som är knutpunkter i det driftsäkra distributionsnät som finns i Sverige. Med fokus på säkerhet och funktion så utvecklar vi ständigt nya förbättrade modeller för att lösa specifika kundproblem.

Näldens Värmeindustri AB

NVI, Näldens Värmeindustri AB är Sveriges enda renodlade tillverkare av modulskorstenar och har tillverkat skorstenar sedan 70-talet. I dag kan vi stolt säga att vi är proffs på att tillverka säkra skorstenssystem.

Octowood AB

Åttakantiga trästolpar av norrländsk furu – en genialisk uppfinning! Vår affärsidé är ganska enkel, vi tillverkar åttakantiga stolpar av norrländsk furu.

PR Plast AB

PR Plast AB är en av de ledande tillverkarna på den Svenska marknaden avseende legotillverkning av vacuumformade produkter i termoplast.

Repay i Strömsund AB

Gasskärning, laserskärning och kapade stålprodukter. Komplett utbud av handelsstål. Repay är en av Sveriges största och snabbast växande leverantörer av skurna stålämnen.

Rödins Trä AB

Rödins Trävaru AB arbetar med produktion, förädling och försäljning av trävaror på en nationell och internationell marknad.

Saab Support & Services AB

Saab tillhandahåller den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar från militärt försvar till civil säkerhet. Med verksamhet på alla kontinenter utvecklar Saab kontinuerligt, anpassar och förbättrar ny teknik för att möta kundernas förändrade behov.

Safety Respect AB

Vi skyddar liv genom att vara specialist inom fallskydd till byggbranschen. Vi genomför beräkningar, tar fram dokumentation, levererar fallskyddslösningar och säkerhetskontroller till alla typer av byggprojekt.

Samhall AB

Vi hjälper Sveriges främsta företag med städ, tvätt, fastighetsunderhåll, äldreservice, lager/logistik och tillverkning.

Side system AB

Side System AB är en mekanisk verkstad som främst sysslar med konstruktion och tillverkning av ventilblock och hydraulcylindrar.

Solljus AB

Vi producerar energibesparande belysning som lämpar sig väl för industri- och lagerlokaler, sporthallar, arenor, ridhus, lantbruk och växthus.

Stabil Stängsel AB

Vi har lång erfarenhet av att tillverka måttanpassade grindar, luckor och stolpar. Vi arbetar huvudsakligen med områdesskydd, dvs. stängsel och grindar för industri, kraftanläggningar, idrottsanläggningar, förskolor, skolor, återvinningsanläggningar, järnvägar, djurparker.

Storsjökök AB

Storsjökök är köksleverantören för dig som söker flexibla lösningar och en kvalitativt produkt. Med gedigen erfarenhet och kvalitativa material arbetar sedan de ca 20 anställda på fabriken i Östersund snabbt och effektivt för att tillverka ditt personliga drömkök.

Strömsunds Kvalitetslego (EngconCo)

Oavsett uppdrag levererar Kvalitetslego och våra partners alltid kundanpassade produkter med högsta kvalitet. I klustret kring oss finns alla typer av maskinbearbetning, svetsning, skärning, montering och ytbehandling.

Tandsbyn Mekaniska Verkstad AB

Vi lång erfarenhet av att Tillverka, Montera och Verifiera produkter. Vi vill gärna dela med oss av det genom långsiktiga affärsrelationer med hög kvalitet och ett brett åtagande, från prototyp till volymproduktion.

Tekonf AB

Vi tillhandahåller allt inom teknisk konfektion inom sömnad, tillskärning, HF-svetsning och stansning. Vi arbetar främst i PVC-vävar, textilier, gummidukar och olika cellplaster.

Trangia AB

I decennier har namnet varit en av friluftsindustrins starkaste varumärken både i Sverige och internationellt. Trangia representerar lång erfarenhet, gedigen kompetens och modern design inom stormkök och friluftsliv.

Flexibeltrappan AB

Vår utetrappa levereras monteringsfärdig med alla delar som behövs och där monteringen endast kräver ett vattenpass och skruvdragare. Ett självklart val för för såväl hemmafixare som hantverkare som vill få en egenbyggd och vacker trappa.

Ventana Hackås

Vi på Ventana Hackås har utvecklat ett koncept för både egen produktion och leveranser ifrån samarbetspartners, Protolabs Oy och Feinguss, i korta serier av komplicerat, mångfunktionellt och tunnväggigt aluminiumgjutgods.

Vericate AB

Vi erbjuder kundanpassad kompetens inom verifiering och utbildning till företag och organisationer där fordon utvecklas, används eller underhålls. Våra kunder finns i hela Sverige inom branscherna skog, fordon, transport samt bygg- och anläggning.

Wikners i Persåsen AB

Wikners i Persåsen tillverkar möbler och hantverk i trä från de jämtländska skogarna. Tidlösa produkter som skapats med maskinens och handens kraft, i naturens egna vackra material.

Wipro Infrastructure Engineering AB

Wipro Infrastructure Engineering är den största fristående tillverkaren av hydrualcylindrar i världen. Kända för sina skräddarsydda konstruktioner och avancerade tillverkningsmetoder.

Woolpower i Östersund AB

Vi gör varma underställ och sockor i ull hela vägen från garn till färdiga plagg. När du bär våra kläder kan du vara säker på att de har gjorts med ansvar för naturen omkring oss och arbetsmiljön för dem som jobbar för Woolpower.

Zenjo AB

Zenjo Verktygsteknik AB är ett legobearbetningsföretag som arbetar med verktygstillverkning, verktygsslipning och tillverkning av varierande detaljer till verkstadsindustrin.

Z-Lyften Produktion AB

Världens största tillverkare av bakgavellyftar. Med fördelar som hög kvalitet, lång livslängd, pålitlig produktion, stort urval och god service har vi tagit en stark position i hela Europa och även på många andra av världens marknader.

Ågrens Mekaniska AB

Vi är ett företag med gamla anor som konstruerar, tillverkar och designar maskinverktyg till specialmaskiner med inriktning på formverktyg till plastindustrin. En framställning som sker med en kombination av hantverk och modern teknologi.

Åre Produktion AB

Åre Produktion är din kompetenta leverantör av fleroperationsbearbetat aluminium.
Hög kvalitet och mindre serier är vår specialitet. Och nöjda kunder.