VÅRA DELÄGARE

IUC Jämtland Härjedalen ägs av ett 70-tal tillverkande företag och tillsammans har våra ägare ca 2700 anställda.

AIM Sweden

På AIM arbetar vi med 3D-printning, och är specialiserade på att arbeta med komponenter i metall och plast för användning inom industri, medicinteknik och biomedicin.

Andritz Hydro AB

Vi är ett teknikinriktat verkstadsföretag med mer än 160-åriga anor. Företaget är beläget 30 km väster om Östersund. Huvudprodukterna är vattenturbiner och generatorer till vattenkraftverk, och vi arbetar dessutom med kvalificerad tyngre legotillverkning.

Bio Gen Active IUC Z-GROUP

Bio Gen Active®

Innovativa och miljöoptimerade produkter när det gäller effektiv och miljövänlig rengöring av ytor. Miljöoptimering, effektiv rengöringseffekt och säker hantering kombinerat med dess hudvårdande egenskaper särskiljer deras sortiment från traditionella produkter på marknaden.

Bracke Forest AB

Vi kan stolt säga att vi är världsledande inom produktion av maskiner för skogsföryngring. Maskinerna tar största möjliga hänsyn till mark- och miljövård, utan att ge avkall på ett tekniskt och ekonomiskt effektivt skogsbruk.

Byggelit sverige AB

Byggelit Sverige - producerar, säljer och distribuerar träbaserade skivmaterial till bygg och möbelindustri.

Coromatic Nord AB

Coromatic har lång erfarenhet av att designa, bygga och underhålla datacenter och serverrum och genom åren har vi levererat fler än 1 000 stycken. Det som är vår styrka är att vi kan se helheten och att vi har all nödvändig kompetens i vår organisation.

Däcknor

Däcknor AB

Däcknor AB är ett distributionsföretag inom däckbranschen.
Vår styrka är att vi representerar alla stora märken inom tung trafik och har handfast kunskap om däckkvalitet kontra pris och krav.

e-Component

Hanterar svetsning, maskinbearbetning och montering. Vi bygger vår unicitet och konkurrenskraft runt tre för oss heliga fundament, KVALITET, ATTITYD och TEKNIK.

Elby Produkter AB

Vi tillgodoser de flesta behov av förpackningar inom thermoformning. Vi producerar vik-. svets- och skjutblister samt tråg, lock, inreder och kupoler till de flesta branscher.

Engcon Nordic AB

I Strömsund hittar du en världsledande tillverkare av tiltrotatorer. Tiltrotatorn kan liknas vid en handled mellan grävmaskinen och verktyget (t ex skopa) som gör det möjligt att tilta och rotera verktyget.

Essge-Plast AB

Vi formsprutar tekniskt formgods i termoplast, och specialiserar oss på tillverkning av olika typer av filter och silar. Vill vara en samarbetspartner hela vägen, från produktframtagning till serietillverkning.

Fors Industrier AB

Fors Industrier AB utvecklar, tillverkar och säljer hydrauldrivna produkter inom industri, lasthantering och entreprenadbranschen samt legotillverkning bestående av allt från enskilda komponenter till kompletta systemleveranser. Egna varumärken: RICC bakgavellyftar, MittCon lyftbord, Attach redskapsfäste.

Fyrås trä & Impregnering AB

Vi jobbar endast med stolptillverkning, cylindersvarvning, tryckimpregnering av lokalt trä.

GELAB Gäddede Elektronik

Vi erbjuder tillverkning och utvecklingstjänster av elektronik, kablage, kompletta system och mjukvara. Vi vill vara nära våra kunders produkter och följa dem genom hela livscykeln från utveckling, prototyper, för-serier till serieproduktion till dess att produkten ska fasas ut.

Goda AB - Mörsjö Deli

-Mörsjö deli ger en känsla av lyx – både till vardag och fest. Mörsjö deli för norrländsk mattradition vidare på nytt vis. Det mjuka tunnbrödet friteras lätt i rapsolja och smaksätts med olika kryddor. Resultatet blir spröda, knäckiga tunnbrödchips som passar att plockas fram till buffén, ostbrickan eller som drinktilltugg.

Hagström Systems AB

Vi utför CNC-svarvning till industrier där slutprodukterna används i stora delar av världen

Hakfelt Produktion AB

Vi är en etablerad legoleverantör inom den mekaniska verkstadsindustrin. Med hög teknisk kompetens och hög servicegrad kan vi leverera produkter inom laser- och gasskuren plåt, kantbockning, svetsning och lackering.

Hallströms Verkstäder AB

Vi bygger ventilationssystem, framförallt rör, i tunnplåt för bland andra norska off-shore-industrin, till bostäder och idrottsarenor.

Hammarstrands Elektronikproduktion AB

Vi producerar elektronik på uppdrag av från kund. Vi utför tjänster från prototyp till serietillverkning, från kretskort till färdig produkt och från små till stora serier.

Huså Bröd

På Huså Bröd bakar vi knäckebröd och kex inspirerade och utvecklade utifrån tradition. Med ett öga till framtiden använder vi spännande nygamla mjölsorter för att passa dagens människor. Vi arbetar med så mycket ekologiska och närodlade råvaror som möjligt.

Härjedalskök

Härjedalskök

Vi på Härjedalskök har över 20 års erfarenhet av kök och ser det som vår uppgift att fortsätta driva utvecklingen framåt. Därför har vi tagit fram smarta lådsystem i kökslösningar som underlättar din vardag i köket. Allt för att du så enkelt och smidigt som möjligt ska kunna laga mat, baka och umgås i ditt kök.

Hörjämt IUC Z-GROUP

Hörjämt

Hörjämt vill att alla ska kunna vara en del i samtalet i livets alla delar. Hos oss får du professionell hjälp med råd kring vilka hörapparater och andra produkter som passar just dig.

Jemtab Systems AB

Vi tillverkar högtryckspumpar till framförallt SKF:s stora kullager, för att vidga lagret vid montering och demontering. Våra högtryckspumpar används också till att sätta fast propellrar på vindkraftverk.

JNJ Industrimontage AB

Vi genomför både underhåll och har egen tillverkling. Bland annat gör vi reparationer i samband med revisionsstopp och haverier, samt montage och nytillverkning av t ex rökgaskanaler och skruvtransportörer. Svetsning och vattenskärning av olika material.

Jonsson & Paulsson Industri AB

Vi jobbar både på specifika kunduppdrag med svetsning, lackering och montering av plåtar, och vi är underleverantörer till Toyota truckar och Volvo hjullastare där vi tillverkar en stort antal specialdelar.

Jormvattnets Lego AB

Vi är ett växande företag som arbetar med kablagetillverkning. Vi kan erbjuda en mängd olika lösningar på kablage med korta ledtider och hög kvalité i både stora och små serier.

Jämtgärdsgård AB

Våra genuina gärdsgårdar tillverkas av senvuxet virke från Jämtländska skogar. Tillverkningen av gärdesgårdar, gärdsgårdsgrindar, trägrindar, staket och portaler sker för hand enligt gammal hantverkstradition.

Jämtlandskök IUC Z-GROUP

Jämtlandskök

Vi skapar kök som blir hemmets hjärta. Vi vill ge dig förutsättningarna för att få till ett bra kök, och för att kunna skapa ännu fler minnen.

kjellbergs plast IUC Z-GROUP

Kjellbergs Plast AB

Vi har inga begränsningar!
Hos oss står enkelheten och funktionaliteten i första rummet. Så har det varit sedan vi startade med formsprutning av plast i slutet av 60-talet.

Krokoms Portfabrik

Med egen tillverkning av robusta och energisnåla industri- och garageportar är vi leverantören ni söker. Våra produkter omnämns ofta som det bästa alternativet för isolerade byggnader. Låt oss leverera din nästa port.

Lamtech AB

Lamtech har en ledande position i Skandinavien som leverantör av limfogsskivor och trappämnen i furu och gran. Vår bakgrund som snickeri gör att vi besitter en gedigen kunskap om vilken kvalitet som krävs för olika träprodukter.

Laser Nova AB

Vi gör en mängd olika legoarbeten och är specialiserade på mikrolaserbearbetning – extremt små komponenter med höga krav på precision.

Legotec i Hede AB

Legotec AB är specialister inom legomontage med gedigen erfarenhet av produktion framförallt inom vakuumindustrin.

Lindevalls Industri AB

Här är industrins skräddare! Vi syr upp måttbeställda produkter i grova material, bland annat mjuka plaster, gummi och textilier. Vi gör allt från tätningar, stänkskydd, remmar, båtkapell, väskor, skyddsmadrasser och mycket mer.

Lundstams återvinning IUC Z-GROUP

Lundstams

I över 70 år har våra engagerade medarbetare jobbat miljömedvetet i din region. Avfallshantering, återvinning, farligt avfall, byggavfall, hushållsavfall, tankrengöring och transport av farligt gods - allt det och mycket mer hjälper vi dig med.

Ma Nordic AB

Ett svenskt dotterbolag till det amerikanska Magnetic Analysis Corporation (MAC). MA Nordic Konstruerar, tillverkar och säljer testutrustning som tillverkningsindustrin använder för att säkerställa kvalitetskrav i produktionprocessen.

Mera Skog IUC Z-GROUP

Mera Skog

Meraskog är ett fristående företag vars affärsidé är att skapa ett långsiktigt och lönsamt skogsägande för våra kunder. Genom att ringa in målsättningen med skogsägandet och analysera nuläget sätter vi en vass strategi för att genomföra rätt aktiviteter.

Minitube AB

Minitube

Minitube AB är en världsledande tillverkare av förbrukningsartiklar i papper, plast och non-woven. Vi säljer våra produkter inom flera branscher och till länder i alla kontinenter. Minitube grundades 1977 och har idag fabriker i Sverige och USA. Bolaget är än idag privatägt

Mähler & Söner AB

Vi producerar snöröjningsredskap för lastbilar, lastmaskiner, snölastare, traktorer samt vallutrustning och grussträngsspridare för väghyvlar.

Nord-Lock AB

Med våra metallbrickor sitter skruven alltid fast. Vi tillverkar skruvar, muttrar och brickor till industrier med extremt hög belastning och vibration, såsom till snabbtåg och oljeplattformar.

Nordsamverk Hallström AB

Vi bygger nästan vad som helst inom rostfritt stål och aluminium, bland annat sluss-skåp för operationsinstrument, operationstvättställ och matvagnar till sjukvården, men även detaljer till snökanoner.

Norrlands Trähus AB

Vi på Norrlands Trähus konstruerar, tillverkar och levererar kompletta trä- eller stålutfackningselement och husstommar såsom ytterväggar, bärande innerväggar, bjälklag samt tak.

Norrlandsägg AB

Pelle & Lisa och Norrlandsägg är två aktörer som funnits på den norrländska marknaden sedan mer än 40 år. Tillsammans utgör företagen nu den ledande aktören på den norrländska marknaden.

Norrmontage AB

Z-kiosken har under 50 års tid levererats från Norrmontage. Det är tusentals transformator-stationer som är knutpunkter i det driftsäkra distributionsnät som finns i Sverige. Med fokus på säkerhet och funktion så utvecklar vi ständigt nya förbättrade modeller för att lösa specifika kundproblem.

Nordplåt carmen IUC Z-GROUP

Nordplåt Carmen

Med 50 års erfarenhet av att utveckla stålkarmar till dörrar, så ser vi alltid fram emot nya spännande utmaningar som hjälper våra kunder.

Näldens Värmeindustri AB

NVI, Näldens Värmeindustri AB är Sveriges enda renodlade tillverkare av modulskorstenar och har tillverkat skorstenar sedan 70-talet. I dag kan vi stolt säga att vi är proffs på att tillverka säkra skorstenssystem.

Octowood AB

Åttakantiga trästolpar av norrländsk furu – en genialisk uppfinning! Vår affärsidé är ganska enkel, vi tillverkar åttakantiga stolpar av norrländsk furu.

PR Plast AB

PR Plast AB är en av de ledande tillverkarna på den Svenska marknaden avseende legotillverkning av vacuumformade produkter i termoplast.

Repay i Strömsund AB

Gasskärning, laserskärning och kapade stålprodukter. Komplett utbud av handelsstål. Repay är en av Sveriges största och snabbast växande leverantörer av skurna stålämnen.

Rödins Trä AB

Rödins Trävaru AB arbetar med produktion, förädling och försäljning av trävaror på en nationell och internationell marknad.

Saab Support & Services AB

Saab tillhandahåller den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar från militärt försvar till civil säkerhet. Med verksamhet på alla kontinenter utvecklar Saab kontinuerligt, anpassar och förbättrar ny teknik för att möta kundernas förändrade behov.

Safe At Site

Vår vision är att i grunden förändra säkerhetsnivån på bygg- och vägarbetsplatser för att undvika allvarliga olyckor. Detta genom att utveckla smarta produkter, lösningar och tjänster som enkelt säkrar bygg- och vägarbetsplatser och effektivt låter alla som befinner sig på plats arbeta tryggt. Everyone, Everyday.

Safety Respect AB

Vi skyddar liv genom att vara specialist inom fallskydd till byggbranschen. Vi genomför beräkningar, tar fram dokumentation, levererar fallskyddslösningar och säkerhetskontroller till alla typer av byggprojekt.

Schäfer Industri AB

Vi kan det mesta inom metall, ytbehandling och konstruktion. Har du en idé eller ett koncept för en produkt så ska du inte tveka att kontakta oss.

Side system AB

Side System AB är en mekanisk verkstad som främst sysslar med konstruktion och tillverkning av ventilblock och hydraulcylindrar.

Storsjökök AB

Storsjökök är köksleverantören för dig som söker flexibla lösningar och en kvalitativt produkt. Med gedigen erfarenhet och kvalitativa material arbetar sedan de ca 20 anställda på fabriken i Östersund snabbt och effektivt för att tillverka ditt personliga drömkök.

Synsam Innovationscenter

Synsam Innovationscenter

Synsam Group är en av Europas ledande aktör inom optikbranschen och erbjuder unika lösningar inom både Eye Health och Eye Fashion med ett brett sortiment som utgår ifrån kundens olika livsstilar och behov av ögonhälsa.

Tandsbyn Mekaniska Verkstad AB

Vi lång erfarenhet av att Tillverka, Montera och Verifiera produkter. Vi vill gärna dela med oss av det genom långsiktiga affärsrelationer med hög kvalitet och ett brett åtagande, från prototyp till volymproduktion.

Tekonf AB

Vi tillhandahåller allt inom teknisk konfektion inom sömnad, tillskärning, HF-svetsning och stansning. Vi arbetar främst i PVC-vävar, textilier, gummidukar och olika cellplaster.

Trangia AB

I decennier har namnet varit en av friluftsindustrins starkaste varumärken både i Sverige och internationellt. Trangia representerar lång erfarenhet, gedigen kompetens och modern design inom stormkök och friluftsliv.

TUBI system Fettsprutor

TUBI System

Fett, fettsprutor och pumpar av högsta kvalitet. TUBI System levererar produkter för smörjning av maskiner inom lantbruk, entreprenad och industri. Inga kompromisser i valet av material eller tillverkningsteknik. Smörjning blir inte snabbare och renligare än så här!

Vemservice Härjedalen

Vemservice

Vi gör lastbilsbyggen, utvecklar specialfordon och utför ombyggnationer av alla tunga fordon. Volvo och Scanias återförsäljare, likväl som privata åkerier anlitar oss för kundanpassning av nya och begagnade lastbilar

Ventana Hackås

Vi på Ventana Hackås har utvecklat ett koncept för både egen produktion och leveranser ifrån samarbetspartners, Protolabs Oy och Feinguss, i korta serier av komplicerat, mångfunktionellt och tunnväggigt aluminiumgjutgods.

Vericate AB

Vi erbjuder kundanpassad kompetens inom verifiering och utbildning till företag och organisationer där fordon utvecklas, används eller underhålls. Våra kunder finns i hela Sverige inom branscherna skog, fordon, transport samt bygg- och anläggning.

Wikners i Persåsen AB

Wikners i Persåsen tillverkar möbler och hantverk i trä från de jämtländska skogarna. Tidlösa produkter som skapats med maskinens och handens kraft, i naturens egna vackra material.

Waplans Mekaniska Verkstad AB

Waplans Mekaniska Verkstads arbetar med bearbetning inom vattenkraftsindustrin, pulp & paper, gruvindustrin och vindkraftsindustrin.

Wipro Infrastructure Engineering AB

Wipro Infrastructure Engineering är den största fristående tillverkaren av hydrualcylindrar i världen. Kända för sina skräddarsydda konstruktioner och avancerade tillverkningsmetoder.

Woolpower i Östersund AB

Vi gör varma underställ och sockor i ull hela vägen från garn till färdiga plagg. När du bär våra kläder kan du vara säker på att de har gjorts med ansvar för naturen omkring oss och arbetsmiljön för dem som jobbar för Woolpower.

Zenjo AB

Zenjo Verktygsteknik AB är ett legobearbetningsföretag som arbetar med verktygstillverkning, verktygsslipning och tillverkning av varierande detaljer till verkstadsindustrin.

Ågrens Mekaniska AB

Vi är ett företag med gamla anor som konstruerar, tillverkar och designar maskinverktyg till specialmaskiner med inriktning på formverktyg till plastindustrin. En framställning som sker med en kombination av hantverk och modern teknologi.

Åre Produktion AB

Åre Produktion är din kompetenta leverantör av fleroperationsbearbetat aluminium. Hög kvalitet och mindre serier är vår specialitet. Och nöjda kunder.