Skip to main content
Okategoriserade

IUC Z-GROUP Delägarmöte på nyöppnade SYNSAM Innovationscenter

By 30 november, 2022No Comments
Jämtö synsam innovationscenter

Synsam innovationscenter, frösön

Årets delägarmöte gick av stapeln på nya SYNSAM Innovationscenter och glasögonfabrik på Frösön den 24 november.

Platschef Daniel Eriksson guidade församlingen på ca 20 personer i konsten att tillverka glasögon. Vi möttes av fräscha ytor, blanka golv, sprillans nya maskiner och ett mycket trevligt bemötande från personalen!

 Det finns fortfarande tomma ytor i fabriken som så småningom kommer att fyllas med ännu mer tillverkning, inte minst tack vare den nydesignade serien av glasögon som heter Jämtö. Daniel berättade att verksamheten kommer att fortsätta expandera framöver och att det hittills har gått relativt lätt att rekrytera personal.

Ordförande Charlotta Linnell tog till orda och berättade om verksamheten som bedrivits under året vilket genererat fler delägare, högt deltagande i utvecklingsprocesser via de projekt som IUC Z-GROUP driver, men också på annat sätt, t.ex. rena utbildningsinsatser och konsultinsatser. Vidare berättade ordförande om ett samarbete med vinterparasport och det VM som arrangeras i Jämtland Härjedalen år 2023.

”Världens främsta idrottare inom vinterparasporten kommer till svenskarnas hemmaplan för att slåss om medaljerna i VM i skidskytte och längdskidor. Detta är det största parasportevenemanget hittills i Sverige och vi kommer göra allt för att det ska bli en succé för publiken, partners och inte minst de aktiva. Att samarbeta med parasporten och dess värdegrund har visat sig skapa värden och positiva effekter på många nivåer i en organisation – ekonomiska som kulturella. Häng med till Östersund 2023, det här vill du inte missa!” – Text från https://winterparasport.com/vm-2023/

Det finns möjlighet för enskilda företag att etablera samarbeten för att främja vinterparasporten och visa det för omvärlden.

Kurt Scherl, IUC Z-GROUP, informerade om resultatet från den förstudie om Digitalisering, ”Datadriven Produktion”, som genomförts under 2022 och som ligger till grund för en kommande större ansökan om projektmedel för att kunna möta de behov som framkommit i studien.

VD för IUC Z-GROUP, Janita Palmqvist, informerade om verksamhetens framtidsplaner för år 2023 och passade på att berömma sin personal för ett gott utfört arbete 2022.

Stort tack till alla våra delägare som utgör grunden för IUC Z-GROUP och för ert engagemang för tillverkningsindustrin i Jämtland Härjedalen, samt till alla andra partners runt om i vårt stora län. Vi ser fram emot 2023!

Varma hälsningar,

IUC Z-GROUP

Marlene Magnussen

Author Marlene Magnussen

Kommunikatör IUC Jämtland Härjedalen

More posts by Marlene Magnussen