Skip to main content
EnergiIndustri 4.0Smart Industriell Modernisering

KTP-Projektledare till IUC Z-GROUP – för dig som är nyexaminerad student

Är du duktig inom Supply Chain, och har precis tagit eller snart ska ta din examen? Då kan detta vara något för dig.
Du blir anställd av IUC Z-GROUP men arbetar hos några av deras partnerföretag i Jämtland/Härjedalen och i nära samverkan med Mittuniversitetet.

Vad är KTP?

Knowledge Transfer Partnerships, förkortat KTP, är en samarbetsmodell som innebär att en nyutexaminerad akademiker på heltid genomför ett utvecklingsprojekt hos ett eller flera företag i regionen. KTP Energi Sverige är ett nationellt EU-projekt som skall utveckla hållbar kunskapsväxling mellan akademi och näringsliv för att möta behoven av en övergång till koldioxidsnål ekonomi genom konkreta insatser inom energieffektivisering.

Arbetsuppgifter

Coronapandemin har blottlagt sårbarheten i försörjningskedjor hos många organisationer. I ditt uppdrag som KTP-projektledare ansvarar du för att

  • kartlägga leverantörer och flöden (och om möjligt kedjor) hos de deltagande företagen vad gäller verksamhetskritiska leveranser (prisbild, volymer, frekvenser).
  • kartlägga av företagen kända alternativ och substitut.
  • söka och ta fram nya alternativ.
  • hitta tvillingar/trillingar osv –sitter flera av de deltagande företagen i exakt samma båt?
  • i den bästa av världar hitta lösningar över regiongränser (exempelvis Dalarna, Gävleborg, Norrbotten, Västerbotten)
  • analysera och dra slutsatser (inklusive diversifiering, ökat tjänsteinnehåll, minskat fåkundsberoende, leverantörsöversyn inkl störningsrisk, ställa intäktsförsäkring mot kostnadsbesparing, göra leveranskedjorna mer lokala mm)
  • presentera förslag för respektive deltagande företag

Du kommer att ansvara för att driva projektet framåt med hjälp och stöd av akademisk coach en forskare från ett lärosäte, handledare på företaget och en extern affärscoach samt processledare från IUC Z-GROUP och Mittuniversitetet.

Kvalifikationer och behörigheter

Vi söker dig med högst två år gammal akademisk examen eller är nära slutet av din utbildning på grund- eller avancerad nivå inom teknikbaserad affärsutveckling där exempelvis processoptimering har fångat ditt intresse. Din utbildning kan exempelvis bestå av civilingenjörsutbildningar, risk- och krishantering, kvalitets- och ledarskapsutveckling, ekoteknik och hållbar utveckling, ekonomprogram med inriktning mot produktion och/eller logistik. Svenska språket behärskar du flytande i både tal och skrift. Du har B-körkort.

Du har förmågan att ta dig an en stor komplex verksamhet för att genom analys få fram lämpliga förbättringsåtgärder. Du har en analytisk förmåga, en stark vilja att förbättra, ett driv att genomföra och har lätt för att prata med olika typer av människor. Du ser det som självklart och berikande att inkludera andra intresserade personer i de processer du driver. I ditt arbete tar du ansvar för din uppgift, strukturerar och fokuserar på resultat.

I KTP-projektet kommer du få erfarenheter av att göra analyser av flera företags supply chain och även arbeta med kunskapsutveckling i olika branscher.

Övrigt

Vi erbjuder en visstidsanställning på heltid under sex månader med start i augusti 2020. Du blir anställd av IUC Z-GROUP men har i första hand din arbetsplats hos 5 av IUC Z-GROUPs delägare. Vilka av dessa företag som kommer att delta i projektet bestäms under juni månad. En förteckning av alla 62 delägare hittar du på https://iuczgroup.se/delagare/.

IUC Z-GROUP ägs av 62 tillverkande företag i Jämtlands län och driver angelägna projekt som utgår från företagens behov och megatrender i syfte att öka industrins konkurrenskraft.

Ansökan

Välkommen med din ansökan tillsammans med CV och personligt brev.
Sista ansökningsdag är 2020-06-19.
Skicka ansökan till: IUC-Z-GROUP, Akademigatan 3, 831 40  ÖSTERSUND
eller gunnar.elmroth@iuczgroup.se

Anställningsform: Visstidsanställning 6 månader

Anställningens omfattning: Heltid (100%)

Tillträde: 2020-08-17

Löneform: Månadslön

Ort: Östersund

Län: Jämtlands län

Kontaktpersoner: Gunnar Elmroth, IUC Z-GROUP, 070-229 47 56, Kristina Rådberg, Mittuniversitetet, 010-142 83 90

Välkommen med din ansökan!

 

KTP Energi Sverige finansieras av Tillväxtverket, medverkande regioner, lärosäten och företag: https://www.du.se/sv/Samverkan/ktp/ktp-energi-sverige/.

Marlene Magnussen

Author Marlene Magnussen

Kommunikatör IUC Jämtland Härjedalen

More posts by Marlene Magnussen