Skip to main content
Smart Industriell Modernisering

Lyckat pilottest med digital konsult Inom ramen för Smart Industriell Modernisering

By 1 oktober, 2020No Comments

 

*

Covid-19 har onekligen fått många att gå till idébordet för att hitta kreativa och produktiva lösningar på nya typer av utmaningar som uppstått efter en upp-och-nervänd vardag, och så gäller även IUC Z-GROUP och DRIV Innovation. 

DRIV Innovation hade ett konsultuppdrag hos Fors Industrier, där planen var att köra en smedutbildning. Som läget ser ut i samhället under coronatider, blev det svårt att få till fysiska besök och därmed föddes idén kring en bärbar konsult. Hanna Sunnerheim på DRIV Innovation blev den första digitala konsulten i pilotprojektet.

– IUC Z-GROUP och DRIV innovation tog tillsammans fram ett paket som möjliggör att konsulter kan följa en verksamhet på distans med en batteridriven vidvinkelkamera i HD och med 360 graders inbyggd mikrofon. På så sätt kunde jag som konsult sitta på kammaren men ändå få möjlighet att kartlägga Fors Industriers produktion för att skapa ett underlag för det fortsatta arbetet framöver, berättar Hanna.

Att ändra på gamla vanor kan naturligtvis vara svårt, och många skulle vilja påstå att digital mötesteknik inte kommer kunna uppnå samma potential som vid fysisk närvaro, men Hanna tycker att det fungerade bättre än väntat och Fors Industrier tycker att konceptet blev lyckat.

– Att få vara med på att köra en sådan typ av utbildning digitalt gav mersmak, det fungerade förvånansvärt bra. Fors Industrier skulle även jobba i workshop med brainstormingsaktiviteter, vilket möjligtvis till och med blev lättare när jag som konsult inte hängde över dem som en hök. Att företaget dessutom blev väldigt nöjda med lösningen gör att vi som konsulter känner oss trygga i att fortsätta utvecklingen inom digitala konsulttjänster, säger Hanna.

DRIV Innovation har även möjlighet att bidra med en 4G-router som ger redundans om vanliga nätverket slutar fungera eller där det trådlösa nätverket inte räcker till. Utrustningen kan också användas till fjärrsupport vid felsökning av maskiner och andra möten.

– Ett positivt resultat av en digital konsult är även klimataspekten. Man behöver inte åka långa sträckor för att nå företagen och man blir mer lättillgänglig, avslutar Hanna Sunnerheim på DRIV Innovation

Marlene Magnussen

Author Marlene Magnussen

Kommunikatör IUC Jämtland Härjedalen

More posts by Marlene Magnussen