Skip to main content
Tillväxtverket

Programansvarig för Robotlyftet på besök hos IUC Z-GROUP

By 15 januari, 2020No Comments

Robotlyftet är ett projekt som ska främja automation i Sveriges små och medelstora industriföretag. Målet är att öka företagens kunskaper om användning av och investeringar i automationslösningar. Idag fick IUC Z-GROUP ett välkommet besök av Ewa Thylén, programansvarig för Robotlyftet genom Tillväxtverket.

Tillväxtverket robotlyftet IUC Z-GROUP

Ewa Thylén och IUC Z-GROUP

Robotlyftet är ett av Tillväxtverkets uppdrag kopplat till Smart industri – Sveriges nyindustrialiseringsstrategi. Programmet bygger vidare på lärdomar från arbetet i Digitaliseringslyftet samt regionala projekt såsom Automationsutmaningen och Produktionslyftet. Under besöket fick vi möjlighet att diskutera olika processer och en större insyn i hur tillväxtverket arbetar för att lyfta industrin i landet. Tillsammans har vi ett viktigt arbete kring utvecklingen av industrin vad gäller bland annat robotisering, digitalisering och automatisering.

Ewa Thylén kommer i eftermiddag att följa med Stefan Fredriksson på en förutsättningsstudie hos ett av våra medlemsföretag. Det innebär att experter får möjlighet att i förväg kartlägga ett företags behov och se hur en ny automationslösning eventuellt ger bäst effekt. En sådan kartläggning ligger till grund för en ansökan om en automationscheck som minskar de tekniska och ekonomiska riskerna inför en investering i modern automationsteknik och öka kännedomen om hur automation och robotisering kan bidra till att stärka företagets utveckling.

Mer om Robotlyftet kan du läsa här på Tillväxtverket

Marlene Magnussen

Author Marlene Magnussen

Kommunikatör IUC Jämtland Härjedalen

More posts by Marlene Magnussen