Skip to main content
Smart Industriell Modernisering

Enorm industrisatsning i Region Jämtland Härjedalen

By 2 juli, 2019juli 8th, 2019No Comments

IUC Z-GROUP och Region Jämtland Härjedalen krokade arm för att genomföra en enorm industrisatsning för länet.

Medel från Europeiska utvecklingsfonden och Tillväxtverket inom området Smart Industri växlades upp med privata medel och offentliga pengar från Region Jämtland Härjedalen, vilket innebär 32 miljoner kr över tre år.

Industrisatsningens syfte är att skapa förutsättningar för förnyelse och omställning för ökad konkurrenskraft i linje med nyindustrialiseringsstrategin, Smart Industri. I region JH sysselsätts 8500 personer totalt inom olika industrinäringar vilket visar att industrin är viktig, även för andra branscher. Man brukar räkna med 2,6 extra arbeten på varje industriarbete.

Projektet har som mål att ge ökad kunskap och färdighet om finansieringsmöjligheter och investeringsplanering, men också ökad kunskap om produktivitetshöjning genom industriell modernisering. Samt ökad kunskap om utvidgade värdekedjor, kundvärde och internationalisering.

Region Jämtland Härjedalen har rollen som projektägare. IUC Z-GROUPs roll är framförallt att förmedla möjligheter till företagen. Vi kommer att göra tillväxtintervjuer/analyser och därefter slussa in företagen i program eller företagsspecifika insatser. Tillverkande och tillverkningsnära företag i länet med ambitionen att växa kommer nu att kunna ges en rejäl skjuts i sin utvecklingsresa.

Har ditt företag möjlighet att medverka?
Alla industriföretag och industrinära företag i region Jämtland Härjedalen är välkomna att ta kontakt för mer information. Vare sig medlem hos oss i IUC Z-GROUP eller inte.

Här kan du läsa mer om Smart Industriell Modernisering via IUC Z-GROUP

Här kan du få mer information om Smart Industri

Marlene Magnussen

Author Marlene Magnussen

Kommunikatör IUC Jämtland Härjedalen

More posts by Marlene Magnussen